Reiki ger samma återhämtning som djupsömn?

Frågan blev aktuell i veckan då jag fick ta del av Thomas Lundmarks HRV resultat.
Thomas är VD på FEEL it BETTER

Vi tar det från början. HRV står för Hjärt Rytm Variabilitet. Det är ditt hjärtas rytm som är verktyget i HRV träningen och som påverkar din upplevelse av din inre balans. I HRV träningen lär du dig hantera hjärtats rytm och därigenom hur du skapar balans i ditt autonoma nervsystem läs mer om detta här, på FEEL it BETTERS hemsida.

Att kunna återhämta sig är centralt i dagens samhälle. Har du goda vanor och rutiner för just din återhämtning så skapar du också de bästa förutsättningarna för skapa framgång och leva livet på det viset som passar för just dig. Må fantastiskt bra, helt enkelt! Varje dag!

Thomas kom till mig för en Reikibehandling. För dig som inte vet, är Reiki japanska och betyder universell livsenergi. En behandling ger stressreducering och energipåfyllnad. Behandlingen startar också igång kroppens självläkande förmåga, läs mer om Reiki här.

Thomas var nyfiken. Hade aldrig testat. Innan han la sig på bänken berättade han att han genomgick ett stressmätnings- och återhämtningsprogram, HRV. Han hade en liten mätare som var kopplad till hjärtat och där han efter 5 dygn skulle kunna se på hans förmåga att hantera stress och hur han återhämtade sig. Mätning tillsammans med dagbok 24/5. En kort sekund fick jag prestationsångest. Sen kunde jag återgå till min vanliga tillit till att Thomas kropp skulle ta in precis det den behöver av Reikin och jag bara vara kanalen, verktyget som möjliggjorde.

Resultatet
I veckan fick jag se resultatet i form av staplar och diagram. Under de 45 minuterna då Thomas fått behandlingen hade hans hjärtrytm och kropp gått ner i lika djup avslappning som han hade under de fem mätdygnens djupaste sömn. Sömnen när vi hämtar oss som mest, rensar ut och bygger upp. Den återhämtningen som är så otroligt viktig för att vi sedan ska kunna vara effektiva igen under dygnets vakna timmar. Hisnande resultat och möjligheter. 

Alla som någon gång fått Reiki kan vittna om den sköna avslappningen som infinner sig. Att verkligen få svart på vitt var otroligt stimulerande för mig och ett kvitto på att klienter som kommer till mig regelbundet också kommer att skapa förutsättningar för bästa möjliga återhämtning och stressreducering i sina liv.

Det bästa med Reikin är att vem som helst kan lära sig, läs mer om våra kurser här

Har du ännu inte testat? Varmt välkommen att boka tid här Kanske precis det du behöver för att kunna ta julen med ro? Om inte annat kanske du vet någon som är i behov av lugn och ro och som skulle uppskatta en behandling i julklapp….?

Hur som helst kommer jag att ge mig själv och familjen massa skön Reiki i jul. Med en inre tillfredställelse och brett leende. Hoppas du också får det härligt!!

God Jul önskar vi från Assent Hälsodesign!

//Anki o Jens