Att vara Reiki Master del 2

Det finns många olika anledningar att gå en kurs i Reiki. Efteråt säger de allra flesta att de aldrig kunnat föreställa sig att det skulle ge så mycket för den egna personliga utvecklingen. I våra kurser tar vi även in andra perspektiv och teorier. Det är viktigt för oss att sätta Reikin i ett sammanhang och att efter kurserna kunna använda det man lärt sig i vardagen. Vi använder bland annat teorier från psykosyntesen, neuropsykologin, utvecklingspsykologin och kvantfysiken. Personlig utveckling genom Reiki kan vara en spännande väg för att lära sig mer om sig själv.

Första Mastern ut i detta avsnitt är Carola.

Grattis till din diplomering i Reiki Master. Hur känns det?

Det känns berikande. Känner mig berörd och förundrad över hur Reiki:n påverkar mitt liv. Även om jag redan har ett masterdiplom och nu ”ett till” så känner jag mig aldrig fullärd. Är nyfiken på vad nästa steg blir.

Vad betyder Reiki för dig?

Reiki betyder mycket för mig. Det är en livsstil, precis som kundaliniyogan är. Jag väljer tankesättet att vi är mer än våra fysiska kroppar och att vi som människor behöver lära oss att förstå det (igen). Reiki hjälper mig att vara och verka i det flödet. Kanske låter lite flummigt – men då får det göra det.

Varför har du valt denna väg i din personliga utveckling?

Det var inte ”jag” som valde. Idag, 20 år senare inser jag att jag blev vägledd. Läste en bok om Reiki:ns helande beröring, övade lite hemma men sedan kom livet emellan. Tog en kurs i massageterapi för ca 12 år sedan men fullföljde aldrig. Kändes inte som det var menat. Och då kom Reiki:n ”tillbaka”. För 5-6 år sedan beslutade jag mig för att utbilda mig inom Reiki och det har jag aldrig ångrat.

Om du skulle välja ut en höjdpunkt från alla tre utbildningsetapperna vad skulle det vara?

Jag gick denna master som en fördjupning och väljer ut den upplevelsebaserade delen. Tidigare i mitt reikiutövande så har det känts som att det är jag som terapeut som har den ”största” upplevelsen. Mina klienter tenderar att somna. Men i och med Holy Fire blir upplevelsen delad eftersom även klienten är mer delaktig i meditationer och ”gör sin” del i behandlingen. Jag tyckte om det och det har förändrat mitt utövande.

Sen har vi Fredrik

Grattis till din diplomering i Reiki Master, Fredrik. Hur känns det?

Jättebra! Jag är så glad att jag gick vidare alla steg, allt föll på plats på nåt sätt i och med Masterutbildningen.

Vad betyder Reiki för dig?

Reiki betyder mer för mig än vad jag vågade tro från början. Den har tillfört en ny dimension i mitt sätt att leva, tänka och agera. Att ha möjlighet att med hjälp av Reiki kunna hjälpa andra med allt från avslappning till helande.

Varför har du valt denna vägen i din personliga utveckling?

Jag har masserat människor sedan jag var sju år, är diplomerad hästmassör och har så länge jag kan minnas haft händer som har guidat mig. För cirka ett år sedan var livet lite extra motigt och när en god vän tipsade mig om Anki och Jens så kändes det som om att det var ”meningen” att jag skulle prova på Reiki.

Om du skulle välja ut en höjdpunkt från alla tre utbildningsetapperna vad skulle det vara?

Det var en svår, alldeles för svår fråga då det finns så mycket som kan lyftas fram… Diskussionerna med alla som var med, de kunskaper och insikter som du och Jens delade med er av, tändningar, placeringar och de ledda meditationerna. Men kanske är det ändå att sättet att se på livet i stort har förändrats.

Sist ut denna gång är Mia

Grattis till din diplomering i Reiki Master. Hur känns det?

Tack! Jag känner mig ödmjuk och tacksam, det är en viktig och stor bit som har fallit på plats.

Vad betyder Reiki för dig?

Reikin är min mjuka kompass. Det ger ett lugn att ha en nyckel till egen smärtlindring, återhämtning m.m. Och att kunna ge det till andra. Jag tycker om att Reiki kan vara precis så konkret eller mystiskt som jag vill eller behöver för stunden. Den följsamheten har gjort att Reiki kan finnas med hela tiden.

Varför har du valt denna vägen i din personliga utveckling?

Sen min första kurs 2017 så har Reikin löpt som en röd tråd. När jag ser tillbaka så kom Reiki in i mitt liv när jag började lyssna inåt och ta ansvar för mitt mående och personliga utveckling, det känns mer som att vägen valde mig och inte tvärtom.

Om du skulle välja ut en höjdpunkt från alla tre utbildningsetapperna vad skulle det vara? 

Den stora höjdpunkten var att hitta till Assent när jag sökte en Reiki II-kurs – kurser, coachning och kroppsbehandlingar har varit till stor hjälp för mig det här året. Att kunna skicka Reiki på distans, nå djupare i mina meditationer, och få träffa inspirerande och härliga personer har också varit höjdpunkter från kurserna.

Läs om fler tankar från Reiki Masters i nästa del…