Det här med relationer…

Ibland är det lätt, ibland är det bara en lång, tröttande utmaning. Går det att alltid ha bra relationer? Mitt svar är: Ja, definitivt. För vad handlar det om egentligen?

Vi börjar med din viktigaste relation

Den längsta, mest värdefulla och viktigaste relationen som du har med någon är relationen du har med dig själv. Alla andra relationer kommer och går. Även de äktenskap som slutar med ”tills döden skiljer oss åt” slutar förr eller senare. Den person som du spenderar hela livet med är dig själv. Din relation med dig själv är evig.

Hur ser den relationen ut?
Vaknar du på morgonen och blir lycklig över att hitta dig själv där? Är du en person som du tycker om att vara med? Tycker du om dina egna tankar? Skrattar du tillsammans med dig själv? Älskar du din kropp? Är du nöjd med att vara tillsammans med dig själv i ditt eget sällskap? Skulle du vilja vara gift med dig själv?
Om du inte har en bra relation med dig själv, hur ska du då kunna ha en bra relation med någon annan? Om du inte älskar dig själv kommer du alltid att leta efter någon som kan bekräfta dig, göra dig ”hel”, göra dig lycklig.

Attrahera hälsosamma relationer

Att vara behövande är ett säkert sätt att attrahera en relation som inte kommer att kännas bra i längden. Författaren Wayne W.Dyer säger:
”I en relation där två människor blir en, blir resultatet alltid två halva människor” Om du förväntar dig att den andra personen ska ”fixa” dig, hjälpa dig vara lycklig, så lägger du kontrollen utanför dig själv. Du blir beroende av något som du inte kan kontrollera och det medför i sin tur att du är helt i händerna av yttre omständigheter. Hur känns den tanken?

Saknas något i din nuvarande relation?
Har du en relation med en partner idag? Ser ni varandra i vardagens alla göromål, stress och press? Hinner ni lyssna? Känner du ibland att det finns mer potential för er än vad ni ger uttryck för? Det finns inga quick-fix. Sorry! Men det går att fixa på sikt.

Det du först behöver göra är att skaffa dig en hälsosam, givande och inspirerande relation till dig själv. Den relationen ska vara så stark och hälsosam att du inte behöver någon annan för att ”fixa” dig eller för att göra dig hel och lycklig. Det fixar du själv. Du är med andra ord så lycklig med dig själv att du inte behöver en annan människa för att vara lycklig. När du landat i den relationen finns det möjlighet att titta på er gemensamma relation. Tillsammans.

Reiki i relationen till den du lever med 

Vi vet hur värdefullt det är med Reikins kraft i vårt äktenskap. Den för oss närmare varandra, ger oss den där extra lyhördheten och en förmåga att vara tydligare i vår kommunikation. På något sätt blir attraktionen starkare, intimiteten djupare och kärleken större.

På vår kurs i Reiki för par får du jobba både med dig själv och din egen utveckling samt tillsammans med din partner. Det är vår förhoppning att ni ska få nya insikter både om er själva och varandra. Hitta nya dimensioner i er relation, fördjupa, höja, ja, det just ni behöver. Det blir skratt, igenkänning, aha-upplevelser, närhet och ny kunskap. En investering i er själva för resten av livet.

Men börja med dig själv
Har du redan gått en Reikikurs? Börja med dig själv. Ge dig själv Reiki varje dag. Hitta en rutin som funkar. Innan du somna, innan du går ur sängen på morgonen. Alla sätt är bra, bara du gör!
Reikin hjälper dig att hitta ditt lugn, din inre kärna och vad som är rätt för dig. Hur är det möjligt? Lite krasst kanske det inte är Reikin i sig som gör det, men med Reikins tekniker och den självläkning som du kan frambringa, skapar du möjligheter för dig själv att hitta just din mening med livet. Det finns andra sätt att utveckla sitt inre på t ex olika typer av meditation, yoga m.m Fördelen med Reiki och när du går till en utbildad Reikiterapeut, är att du även kan få coaching och vägledning om du behöver.

Det vi ska komma ihåg är att livet i sig själv har alltid älskat oss villkorslöst, från första början.
Älska dig själv och dina relationer kommer att bli kärleksfulla, glädjefyllda och mindre utmanande. När du känner dig trygg med dig själv blir relationerna istället lärorika och spännande. För det finns alltid något att lära och alltid, alltid något att vara tacksam för.

Nästa kurs för par är den 29-30 juni, Gröndal i Stockholm.
Ett härligt sätt att kanske inleda semestern på?

Läs mer och anmäl er här. Max 4 par per kurs.