Att vara Reiki Master del 3

Vår serie om våra Reiki Masters fortsätter. Vill du bli en av oss? Hitta kursdatum som passar dig under kurser. Som Reiki Master hos oss har du vårt fulla stöd i din fortsatta utveckling. Du har bland annat möjlighet att assistera på våra Reikikurser, alla etapper, och vi hjälper dig när du vill sätta upp din egen praktik. Ju fler vi blir som hjälper andra att utvecklas och må bättre i vardagen desto bättre planet får vi att bo på. Med Reikins hjälp kan vi läka både oss själva och varandra.

 

Först ut idag är Christina

Grattis till din diplomering i Reiki Master. Hur känns det?

Tack! Det känns helt fantastiskt!

Vad betyder Reiki för dig?

Det betyder så mycket. Svårt att sätta ord på.. För mig är det bland annat en känsla att alltid veta att jag kan hitta ett lugn närsomhelst genom att tänka Reiki /se/rita symbolerna framför mig. Vetskapen om att på ett relativt enkelt sätt kunna hjälpa andra att slappna/koppla av. Att speciellt nu i Coronatider kunna ge en kort distanshealing. Jag känner mig trygg i att Reikin verkligen fungerar.

Varför har du valt denna vägen i din personliga utveckling?

Jag har känt mig dragen till Reiki under många år. Sedan när jag träffade Anki på hälsomässan förra året och hon berättade om er nästa Reiki steg 1 kurs som skulle vara en kort tid senare så kändes det självklart att jag skulle gå den.

Om du skulle välja ut en höjdpunkt från alla tre utbildningsetapperna vad skulle det vara?

Jag har några ”wow” moments som jag fick uppleva när vi gav gruppbehandling. Självklart de härliga guidade meditationerna och att träffa underbara likasinnade kursdeltagare.

Sen är det Anitas tur

Grattis till din diplomering i Reiki Master. Hur känns det?

Tack! Det känns fantastiskt bra. Jag är väldigt nöjd och väldigt stolt.

Vad betyder Reiki för dig?

För mig betyder Reiki väldigt mycket! Ett nytt sätt att leva. Reiki har fört mig närmare mig själv och vad jag vill och behöver innerst inne. Att börja blicka inåt, lyssna på mig själv och lita på min egen intuition. Den har gett mig kraft och mod att sätta gränser och ta olika och ganska omfattande beslut i mitt liv utifrån mina egna behov. Reiki betyder för mig att kroppen kan läka och återhämta sig på ett mjukt och kärleksfullt sätt utan prestation och krav.

Varför har du valt denna väg i din personliga utveckling?

Jag hade legat inne i en ”torktumlare” under lång tid som gick på högvarv och min kropp hade kollapsat helt. Jag var helt energilös och omtumlad! Som en vålnad. Jag förstod till slut att det inte skulle finnas någon där ute som skulle stänga av ”knappen” och farten.  Utan det skulle jag behöva göra själv och helst utan prestation. Den insikten började göra mig mer mottaglig och jag blev vägledd till Reikin. Jag hade aldrig tänkt på Reiki innan dess. När jag kom till Anki och Jens på Reikiförbundets informationsträff så kände jag genast att jag hade kommit rätt. Och när de sedan la händerna varsamt på mig under prova-på behandlingen förstod jag att Reiki skulle få min kropp att läka. Och ganska strax efter denna upplevelse av energipåfyllning bestämde jag mig att utbilda mig i Reiki hos Assent.

Om du skulle välja ut en höjdpunkt från alla tre utbildningsetapperna vad skulle det vara?

För mig har det här sammanhanget och alla tre etapperna varit en höjdpunkt i mitt liv. Att vara i ett tillåtande sammanhang med dessa underbara likasinnade kursdeltagare har varit unikt.  Att följa inte enbart min egen utvecklingsprocess utan de andras process har varit så värdefullt. Varje symbol för sig är fantastiskt att emot. Behandlingarna och guidade upplevelse- meditationerna var helt magiska. Och att få uppleva hur energinivåerna och -flödet blev starkare för varje gång i gruppen. Och framför allt under master etappen!   Tack alla! <3