Du kan självläka!

Jag har praktiserat Reiki i snart 15 år. Jag är välbekant med den direkta-, den pågående- och den långtgående effekten av att ge sig själv Reiki varje dag. Jag har någon form av galen övertro på att om alla, jag menar ALLA människor tog sig tid varje dag för en stund i självkärlek och självmedkänsla så skulle världen bli en så mycket bättre plats att vistas på.

Tanken är enkel. När vi tar hand om oss själva så mår vi bättre. Mår vi bättre mår vår omgivning bättre, som ringar på vattnet och inte svårare än så. Det finns många sätt att ta hand om sig på och var och en behöver hitta sitt. Att ge sig själv en stunds Reiki, att lyssna inåt, hitta klarhet, lugn och harmoni är ett både effektivt och enkelt sätt. Din kropp får en möjlighet till återhämtning, ditt självläkande system går igång med ett aktiverat parasympatiskt nervsystem, stressen släpper och skadliga ämnen som far omkring i ditt blodomlopp får hjälp att lämna.

Genom de fyra enkla tipsen längre ner kommer du snabbt att se hur lätt det är att få in en daglig rutin. En daglig, enkel rutin, där du lägger händerna på din egen kropp och njuter av känslan och effekten av att vara omhändertagen och älskad.

Redo att köra igång?
Här kommer några tips:

  • Bestäm vilken tid på dygnet som är bäst och håll sedan fast vid det. Då behöver du inte ha det hängandes över dig under dagen utan du vet när och hur på förhand. Personligen ger jag mig själv alltid i samband med att jag ska sova och när jag vaknat på morgonen.
  • Använd en bestämd rutin för handpositionerna. När du använder samma rutin varje dag utvecklar du ”Reikihänder” som i princip går av sig själv och du kan koppla bort tankarna. Håll händerna i huvudpositioner, framsida, baksida, knän och fötter för en helhet. Lägg händerna där det känns bra för dig.
  • Om du inte har tid med hela kroppen, lägg båda händerna över ditt hjärta en stund. Alla minuter är bättre än inga.
  • Använd dina händer varje dag. Låt inte prestation och perfektionism komma i vägen för ”tillräckligt bra”. Din kropp och ditt system svarar på rutiner och vanor. Se till att du ger dig bra vanor.

Kanske har du anledningar, som du tycker är bra, för att inte praktisera Reiki varje dag. Min erfarenhet säger mig att det oftast kan handla om missförstånd. Jag finns här för support om du behöver fråga något eller bolla någon fundering som dyker upp.

Så, händerna på kroppen! Känn in. Om så bara för någon minut. Ta för vana att verkligen känna responsen i kroppen varje gång. Bättre omhändertagande av din självläkningsförmåga är svårt att uppnå.

Lycka till!