Självförverkligande

Självförverkligande

Vi leker med tanken att ditt högre Jag, ditt Själv, har valt att ta sig hit. Manifestera sig i just din kropp och leva just ditt liv. Hela ditt liv går därför ut på att förverkliga ditt Själv.

Hur tänkte ditt Själv när det valde att komma hit? Vad behövde det för lärdomar, insikter, kunskaper? Om vi fortsätter leka med den tanken så betyder att allt ditt Själv gör, är att förverkliga det som den tänkte innan den landade i kroppen. Träffa rätt människor, sätta sig i rätt situationer, skaffa just de relationer som den behöver för att utvecklas och få med sig alla de lärdomar som den tänkte att den behövde där och då, innan den kom hit.

Med ”rätt” menar jag i relation till vad ditt Själv är här på för uppdrag. Vet du det? Har du påbörjat din resa till självförverkligande? Vad betyder det för dig?

Två vägar till Självförverkligande

Genom vår personlighet
Den ena vägen är genom vår personlighet, vårt jag och hur vi genom livet sakta men säkert självförverkligar oss. Detta går att beskriva som en psykologisk mognad, hur latenta potentialer upptäcks och hur vi, efterhand, börjar se på livet genom ”nya glasögon”. En del uppnår detta spontant och för andra är det ”belöningen” efter träning på egen hand, genom utbildningar och terapi och med hjälp av en rad olika tekniker och modaliteter som bidrar i den egna processen på olika sätt.

Bortom vår personlighet
Sen finns ”det där andra” som vi alla kan uppleva och som vi inte pratar lika öppet om. När Självförverkligandet går bortom personligheten. Det kan vara svårt att sätta ord på, svårt att beskriva. Det behöver upplevas för att förstås. Utan upplevelsen kan det bli både förnekat och förlöjligat. Det är lätt att fastna i vår materiella, fysiska värld och tänka att det som inte kan mätas finns inte, det som inte kan beskrivas med ord finns inte. Ändå är det massvis med människor som kan beskriva oförklarliga upplevelser, kan beskriva kontakten med ”det högre” som en outsinlig källa till kärlek och frid. Så, självklart finns dessa upplevelser också. Självklart finns det mer än det vi bara kan se, ta på och mäta.

Människans andliga utveckling

Människans andliga utveckling, resan för att få kontakt med sitt Själv, kan beskrivas som ett äventyr fyllt med överraskningar, svårigheter och utmaningar. Kanske upplevs det som en lång och mödosam väg. Personlighetens ”normala” element förändras. Potentialer man inte visste man hade vaknar till liv, medvetenheten stiger till nya höjder och det kan kännas som om man börjar fungera från en ny inre dimension.

Alla är vi utrustade med kreativitet, intuition och vilja. Kvaliteter som kanske inte tas omhand så mycket som skulle behövas. Att vara klok, vis och upplyst behöver inte handla om resultatet av hårt jobb, djupdykande i barndom och trauman. Djupdykning kan absolut behövas, men det är ingen förutsättning för att komma i kontakt med potentialen. Den finns hos oss alla och behöver få det utrymme den förtjänar. Alla har vi briljanta minds och var och en är vi viktiga bidrag, in i det kollektiva. Nu mer än någonsin.

Var och en, med just vår förmåga att lyssna inåt, att hitta vår kreativitet, vår intuition och vår vilja är alla lika viktiga och värdefulla. Du är viktig och värdefull!

Att komma i kontakt

Ett sätt att komma i kontakt med sitt Själv är genom Reiki. I Usui/Holy Fire Reiki III används tekniker som visualiseringar och guidade meditationer för att du ska kunna fördjupa kunskaperna om dig själv och ditt inre. På våra utbildningar hjälper vi dig att skapa förutsättningarna för att dina upplevelser ska bli så givande och insiktsfulla som det bara går. Den personliga utvecklingen är lika viktig som kunskapen kring behandlingsteknikerna som också ingår i alla kurser. Dessa två viktiga delar bildar basen för din trygghet mot ett Självklart lysande Själv och en Healer med förmågan att läka sig själv och andra.

Vi satsar nu på fler kurser för att nå ut till fler människor som vill hitta sin inre Healer, vill vässa på sin intuition och leva som sitt autentiska Själv. Vi vill hitta fler som vill förstå sitt syftet med livet, fler som vill leva mer i sitt flödet och i sin sanning. Fler som vill lära mer om att läka sig själv och andra. I våra Reikikurser kan du gå alla tre stegen under våren och hösten. Vi följs åt, som medresenärer i din utveckling, och finns som stöd och hjälp för dig under hela din process. När du sen gått Mastern är du välkommen att delta på etapp 1 och 2 när du vill repetera, kanske assistera och förkovra dig ännu mer. Resan med oss själva är en pågående, spännande och utvecklande process så länge vi är här.

Hitta din inre riktning

Hur du väljer att utvecklas är upp till dig. Det kanske finns andra grenar inom Reikin som tilltalar mer. Eller kanske något helt annat än Reiki? Det viktiga och mest värdefulla är din egen utvecklingsresa mot att lära känna ditt Själv, din inre kärna. Kunna förstå vad ditt Själv och dess syfte är med just dig. När du hittat din väg strålar du, inifrån och ut. Det har betydelse, både för dig själv och för andra.

Se till att njuta och glädjas på din resa. Lev med alla sinnen, så gott det bara går. Följ ditt hjärta så kommer universum att ge dig precis det just du behöver, nämligen en sjävförverkligad Ande, här, i denna kroppen, på denna jorden.

Läs mer om våra kurser här