Har du koll på dina ”vibbar”?

Hur ökar Reiki din energivibration och varför kan det vara viktigt?

Vibrationer är de frekvenser som vår energikropp reagerar på. Vi känner och svarar alla, mot olika personers vibrationer, även om vi inte är medvetna om det. Det är anledningen till att vi kan dras till vissa personer och vilja undvika andra.

Men varför ska vi bry oss om våra vibrationer och på vilket sätt kan det gynna oss att arbeta med högre vibrationer?

Jo, ju högre vibrationer vi har desto mer anpassade är vi med vårt högre syfte, desto mer kontakt har vi med vår inre kärna och desto mer lever vi i vårt flöde. Livet blir inte en kamp, utan blir mer som vi tänker att det ska vara. Vi blir mer sanna mot oss själva.

Eftersom ljuset alltid förskjuter mörkret, kan ett djupt helande uppstå när vi gör denna förändring. Detta beror på att vi alla är ihopkopplade, och vad vi gör kan ha en direkt inverkan på andra. Detta är särskilt sant på energinivån, eftersom energi rör sig så snabbt och ofta är osynligt av det blotta ögat (såvida inte din intuition är högutvecklad).

Med lägre vibrationer känner vi t ex ilska, hat, svartsjuka och andra negativa känslor. Även om många av oss kommer att uppleva dessa känslor ibland i våra liv, kan det ha olika skadliga effekter på vår kropp, sinne och ande om vi lever med dessa känslor dagligen.

Att dagligen leva i dessa lägre vibrationer hindrar ditt energiflöde på många nivåer.

Det påverkar i längden din fysiska nivå och vi kan känna oss trötta eller utmattade, även om vi annars tar hand om våra kroppar genom att äta rätt, sova och träna. Denna typ av hindrande ger ofta en för grund andning, vilket hindrar syresättningen av dina celler, vilket kan resultera i för tighta muskler. När blodflödet är förträngt begränsar detta också näring till våra olika kroppssystem – matsmältningen, hormonellt, binjurar etc.

På energinivån har det en liknande effekt. När vi vibrerar på en lägre energinivå, flödar inte vår energi så bra. Våra chakran blir obalanserade och vår aura grumlig.

Allt levande har ett energifält/värmefält omkring sig som går att uppfatta med vanlig värmekamera eller IRutrustning. Detta kallas auran. Auran är som ett energifält som sträcker sig runt vår kropp i ca 10-50 cm. Vad auran utstrålar beror på hur du mår i dina fysiska, mentala, emotionella, och andliga energier, ofta med olika färger.

Vi drar till oss de som vibrerar på samma nivå som vi själva. Om vi vill förändra något behöver vi börja med att vibrera på en annan nivå och se till så att vi har människor omkring oss som får oss att må bra och som vibrerar på en högre nivå än vad vi själva gör. Bara då kan vi utvecklas och höja våra egna nivåer.

Med högre vibrationer känner vi kärlek, glädje, hopp och tacksamhet. Att leva i dessa känslor en så stor del av dagen som möjligt gör att hela vår fysiska kropp och vårt inre system får förutsättningar att fungera optimalt. Tyngdpunkten här är att kunna leva från en plats med högre vibration på ett sätt som fungerar för vårt högsta bästa och är hållbart på lång sikt.

Fysiskt svarar våra kroppar på högre vibrationer med ökat blodflöde till vävnader, muskler och organ. Syre transporteras i vårt blod och till de olika systemen i våra kroppar och ger optimal näring till dem.

Energimässigt är kärlek rockstjärnan bland våra högsta vibrationer – det är från den nivån vi helst borde fungera i alla lägen. När vi utstrålar kärlek lockar vi till oss kärlek i gengäld. Vår aura är klar, glittrande och hälsosam, och vi känner och upplever glädje.

Så hur arbetar Reiki för att höja vibrationerna?

Reiki är en stressreducerande, helande teknik som utvecklades av japanska buddhistiska Mikao Usui 1922. ”Rei” betyder universell och ”Ki” är den energi som finns och strömmar genom allt som lever, inklusive växter, djur och människor – det är samma som Qi på kinesiska och i kinesisk medicin. Qi flödar i våra kroppar, genom våra meridianer. Beroende på vad vi upplever och är med om i livet kan det skapas blockeringar som på sikt skapar smärta och sjukdomar,

En Reikiterapeaut kanaliserar den universella energin till klienten. Klientens kropp drar till sig den energin som den behöver till det ställe som bäst behöver den. En Reikiterapeaut går också igenom varje chakra och tar bort ev. skräp som samlats samt obalanser. Den universella energin kanaliseras sedan till varje energicenter och blockeringar löses upp.

När blockeringar löser upp sig börjar energin flöda igen i kroppen. Föråldrade mönster, känslomässig smärta och ibland även energier som inte tillhör klienten, men som har gjort sig ett ”hem” i klientens energikropp, försvinner.

Det härliga och fantastiska med Reiki är att även om Reikiterapeauten är den som underlättar läkning, är den sanna läkaren klienten själv. All förkroppsligad medfödd visdom gällande självläkning (även om klienten kanske inte är i kontakt med det eller inte uppmärksammar det själv), sätter igång och klientens kropp tar så lite eller så mycket som behövs under en session för optimal läkning.

Eftersom Reiki hjälper oss att släppa ut det som inte längre tjänar oss, balanserar våra chakran och vårt energifält, kan vi med kraft äga vår egen styrka, anpassa oss till vårt högre syfte och höja vibrationerna.

En del av texten är hämtad och fritt översatt från Margarita Alcantara som är licensierad akupunktör i New York, New Jersey och Connecticut, hon är även Reiki-lärare. För övrigt är texten skriven utefter mina egna tankar och erfarenheter, Anki Josefsson Holmström, Hälsodesigner, Reikimaster och Reiki-lärare sedan 2005