Vill du lära dig Reiki?

En del går en Reikikurs för att sen kunna hjälpa andra. En del lär sig Reiki för att kunna hjälpa sig själva, för sin egen personliga och andliga utveckling. Oavsett anledning så kan alla lära sig och ha nytta av Reiki varje dag resten av livet.

Vad är Reiki?

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet.

Reiki lindrar smärta och löser upp spänningar, både fysiskt och mentalt, sänker stress och ökar välbefinnandet, men kan inte ersätta konventionell cancervård, kirurgi eller psykiatrisk vård. Däremot kan Reiki utgöra ett värdefullt komplement till dessa, såsom det används i exempelvis USA, Storbritannien och Frankrike.

Insomningsproblem, hjärna på högvarv, ischias, muskelvärk, mentala och fysiska spänningar; listan med områden där Reiki är till hjälp kan göras lång. Ofta har vår kropp och vårt psyke lösningen på våra problem, men har tappat ”tillgången” till den. Reiki tillför inte klienten något nytt, utan hjälper personen att läka sig själv.

Många klienter har kommit till mig med oförklarlig smärta i kroppen. De har varit hos läkare som inte hittat något fel. Efter 2-3 Reiki behandlingar har smärtan försvunnit eller lindrats. Även om jag har fått uppleva många ”solskens historier” och gläder mig åt de som blivit hjälpta vågar jag aldrig påstå att Reiki kan bota någon eller något. Men jag kan definitivt våga lova att känslan av välbehag i kroppen ökar efter en behandling.

Vad betyder Reiki?

Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder ”universell” och ki, som betyder ”livsenergi” och motsvaras av kinesiskans chi och prana i Indien. Universell livsenergi syftar på den högsta kända energinivån, som sedan delas upp i ”lägre” energinivåer i olika sammanhang, som till exempel den energi man arbetar med i Tai Chi.

Fredagen 24/11 kl- 17.00-21.00 och lördag 25/11 kl.09.00-15.00  finns det möjlighet för dig att gå kursen etapp 1.
Bl a kommer du lära dig hur du ger dig själv och dina närmaste Reiki. Är du nyfiken och vill veta mer?
Hör av dig så skickar jag mer info om kursen!

Varmt välkommen!
//Anki

(delar av texten är hämtad från Reikiförbundets hemsida, läs gärna mer där)