Nu utökar vi vårt samarbete!

Som du vet så är helheten viktig för mig. Hela människan, kropp, sinne och själ. Därför är jag extra glad över vårt utökade samarbete vilket ger dig fler möjligheter.
Osteopati och parterapi är bara några av de tjänster du nu kan hitta i Midsommarkransen på samma plats som Assent Hälsodesign. Känns fantastiskt kul med ny lokal och att få kampera ihop med Anne-Li och Joakim och deras fantastiska kompetens och kunskap.

Inre & Yttre Styrka drivs av Joakim Eriksson

Joakim letade länge efter en terapiform som uttalat jobbade med en systemisk syn på kroppen. Där inget i kroppen utesluts. Valet blev därför Osteopati. Joakim har läst en femårig utbildning vid Stockholm College of Osteopathic Medicine.

När du går första gången ställer osteopaten många frågor och du får möjlighet att berätta grundligt om det du söker för. Osteopati är en manuell medicin vilket betyder att händerna används som redskap i diagnos och behandling. Under behandlingen görs en hållnings- ochrörelseanalys, en neurologisk- och systemisk undersökning samt specifik palpation.

Osteopaten behandlar alla vävnadslager – tex leder, muskler, hinnor, nerver, cirkulation och inre organ.
Alla vävnader i kroppen behöver utrymme, blodcirkulation och nervförsörjning för att självläkning ska vara möjlig.
Målet är att hitta de bakomliggande orsakerna till varför besvär uppstår.

Hos Joakim möts du av nyfikenhet, värme och lyhördhet. Behandlingen anpassas efter vad du behöver och efterfrågar. Många olika behandlingstekniker används där vissa är mer fysiska och dynamiska medan andra är mjukare och subtilare.

Du kan också få råd gällande träning, kost, stress, sömn, hållning och behov av annan behandling eller vård.

Joakim är cert Kommunikolog och även utbildad Personlig tränare och cert. Massör.

Läs mer på Inre och Yttre styrka

Nästa samarbete vi vill presentera är med Anne-Li Thor som driver Vita Vera

Anne-Lie är diplomerad Psykosyntesterapeut samt jobbar också med Imagoterapi. På hemsidan om Imago står det så här:
Längtar ni efter något mer i relationen?
Det är utmanande att leva i en lång relation tillsammans med en annan människa. Särskilt om det finns barn; kanske små barn, sömnbrist, jobblogistik, vabb och annat som slukar tid och energi.      

När ska ni få tiden att återknyta till varandra, som i början av förhållandet? När det skaver och konflikterna eskalerar, det egna utrymmet minskar och du känner allt mindre glädje i samspelet med din partner är det lätt att börja ge upp, eller kanske möta kärleken på annat håll.

Imago Relationsterapi erbjuder en annan väg: Bortom konflikterna, maktkampen och frustrationen finns det vi kallar den medvetna kärleken. När vi har undersökt behoven bakom parternas reaktioner och väckt viljan att återknyta till varandra går det att skapa en relation som fördjupar och samtidigt förnyar. Det är mer än att sitta i terapi och diskutera om hur ni kan förbättra kommunikation, sexliv och lära er kompromissa.

I Imago skapar vi trygghet och kontakt. Det är först då vi faktiskt kan lyssna på varandra. Sedan utforskar vi vad som ligger bakom maktkamp och frustrationer. Vi lyssnar nyfiket. Terapeuten är facilitatorn i mötet som uppstår mellan parterna. Ni sitter mittemot varandra och får hjälp att mötas.
Imago Relationsterapi kommer från USA och är en praktisk metod som vilar på modern kunskap om hjärnan, våra känslor och relationer.

Läs mer om Anne-Li och vad Vita Vera kan erbjuda här

Varmt välkommen till Midsommarkransen!
//Anki