logga med text stor 2
anki2
Nyhetsbrev Mars 2018

Vad jagar du efter?

Framgång? Lycka? Kärlek? Pengar? Likes på Facebook eller Instagram?
Inget är rätt eller fel. Vi är olika och behöver olika saker. Det viktiga, tänker jag, är att veta varför och för vems skull? Vilken känsla, vilket tillstånd vill du ha när du "jagar fram" i livet? För det kan du faktiskt både välja och bestämma själv. Det kanske inte alltid är lätt, men du har ALLTID ett val. Mer om det längre ner.

Assent har jagat efter ytterligare en lokal för att öka tillgängligheten. Under "jagandet" hade vi tillstånd skräckblandad förtjusning. Är så glad att vi nu även finns på Hälsostudion i Gröndal och inte bara på Balanscenter. Dessutom finns vi på bokadirekt.se. Stort!

Om du ska resa i 30 timmar. Hur blir det med mat, sömn och rörelse? Går det att ha en bra balans eller är det bara att genomlida? Längre ner beskriver jag hur jag gjorde när jag tog mig hit till Australien, där jag nu sitter och skriver detta. Blev bästa långresan hittills tack vara vissa knep.

I vanlig ordning vill jag också lyfta fram en fantastisk kvinna när det gäller personlig utveckling, Louise Hay. Hon dog tyvärr förra året, nästan 90 år. En sann förebild som visar på att åldern verkligen bara är en siffra på ett papper.
Lyssna här på hennes affirmationer när du behöver fylla på med självkärlek.
Och självkärlek leder oss till självKlarhet. Är du självKlar? Se längre ner för den funderingen.
Ta hand om dig!
För du har bara - Just Nu!
//Anki - din egen Hälsodesigner

Månadens träningstips:

Oj, vad det är många som sitter för mycket för länge. Följande enkla övningar på jobbet eller hemma hjälper kroppen att få igång blodflöde och cirkulation. (Perfekta på en långflygning)
De stora muskelgrupperna vaknar. Dina axlar, nacke och rygg kommer jubla och vem vet, gör du detta tillräckligt ofta per dag, har du snart stans snyggaste ben och rumpa.
Så...Bryt 2-3 gånger om dagen och gör följande:
10 knäböj. Tänk dig att du ska sätta dig ner på en stol och sträck sen på benen igen.
När du gjort knäböj så stå upp med raka ben.
Knyt händerna. Pendla med raka armar som om du marscherade (men du står still) Från sidan och upp i axelhöjd, 90 grader. Kontrollerad hastighet 10 gånger upp och ner för varje arm.
Sätt ihop händerna framför dig med raka armar, rakt ner. Pekfingrar och tummar möts. Händerna knutna.
Gör en vid båge upp, med respektive arm. Låt händerna mötas igen över huvudet, 10 gånger upp och ner.
På tionde gången, håll kvar händerna vid axlarna
Pressa händerna rakt upp, parallellt, ovanför axlarna, 10 ggr
Njut av energiflödet du just skapat!

2018-03-01 12.57.37

Till andra sidan jordklotet

Tog hjälp av fantastiska Annika Myhres reseblogg Resfredag, för tips och tricks inför långflygningen hit.
Blev en av det bästa långflygningar jag gjort. Förutom Annikas tips har jag egna tips:
- rör på dig. Övningen ovan är verkligen perfekt för att få igång blodcirkulationen. Om du känner dig fånig att göra knäböj på planet så gör dem inne på toan, jo, det funkar. Funkar även i mörkret när alla sover. Ingen bryr sig egentligen och du kanske kan inspirera någon.
- drick massa vatten. Precis som Annika tipsar hade jag med egen flaska som flygvärdinnan fyllde på hela tiden.
- undvik alkohol och läsk. Vatten istället.
- undvik socker och fokusera på att få i dig den maten som ser fräschast ut och är så lite processad som möjligt. Inte helt lätt med flygplansmat, men gör så gott du kan.
- Ställ klockan på den lokala tiden dit du ska och börja redan på resan att ställa om kroppen.
Njut sen av ditt äventyr, vart det än tar dig.
Följ oss gärna på Facebook och Instagram, assenthealthdesign.
Kanske blir det mer hälsodesign från Down Under...
2018-03-01 11.52.51

Yoga och Energiresa till den spanska solen

Om det känns långt att åka runt jordklotet för lite sol och värme, så är planerna klara för årets YOGA & ENERGI-RESA till den vackra staden Nerja i Andalusien, den 23 - 28 september 2018.
I år kommer jag samarbeta med Charlotta på FeelitBetter.
Tillsammans kommer vi att erbjuda ett begränsat antal kvinnor ett varierat upplägg av yoga & fysisk träning, workshops & utflykter mm under temat återhämtning. Självklart i en spännande inramning av diskussioner och utbyte av erfarenheter kvinnor emellan.
Läs mer här och missa inte erbjudandet innan 15 april!
Den perfekta resan för dig som vill utforska och utveckla både din inre och yttre dimension.
(max 12 deltagare)
Välkommen!

IMG_0752

Vårens kurser:

- Reiki etapp 1: 6-7 april
- Reiki etapp 2: 25 - 26 maj
För mer info och anmälan klicka här

Reikikväll på Balanscenter

Har du gått någon Reikiutbildning och behöver påfyllnad? Träffa likasinnade, bolla funderingar eller bara umgås en stund i Reikienergier? Välkommen till Balanscenter, Stockholm,
den 12 mars kl. 18.00-19.30 FULLBOKAD!!

IMG_0794

SjälvKlarhet

Är du SjälvKlar? Jag tror, precis som Dalai Lama, att alla har samma möjlighet till lycka och inre harmoni. Det inre lugnet som bara är ett andetag bort och som i alla situationer får dig att känna tillit och harmoni oavsett vad som händer i din yttre värld. En del kommer aldrig dit. De behöver hjälp att hitta sitt Hur.
Oavsett vilka vi är, vart vi kommer ifrån eller hur vår livssituation ser ut så har vi alla potentialen inom oss att i varje stund välja att vara vårt bästa jag och att känna lugnet. Det är då vi blir SjälvKlara. Både för oss själva och för vår omgivning.
Vaknar du med nyfikenhet och förväntan på vad dagen kommer innehålla? Kan du, när det stormar som mest runt dig, andas dig igenom det, med ett, till synes, avundsvärt lugn? Oavsett vad du ”jagar efter” så gör du det med energi, tillit och glädje. Eller är du, som de flesta andra, jagar bara på och det finns områden i ditt liv som behöver mer balans. Fram till påsk är du, som inte varit hos mig, välkommen på en kostnadsfri konsultation. Boka in dig här och förvånas över hur enkelt det faktiskt kan vara att hitta din SjälvKlarhet i vardagens alla måsten. När du väl hittat den finns den med dig som en självklarhet, resten av livet.

Månadens visdom:

"Jag är varken min kropp, mina tankar eller mina känslor

Jag bara ÄR"

En annan insiktsfull person
MailPoet