logga med text stor 2
anki2

"Det vi matar växer....

....det vi tränar blir vi bra på. Det vi tänker manifesteras. Det vi känner attraherar vi" orden är Sanna Ehdins från hennes senaste föreläsning.

Om vi vill må så bra som möjligt gäller det att vi "matar" oss med rätt näring. Då menar jag inte bara mat. Jag menar intryck, relationer, energier.

I dagens samhälle tar vi emot runt 11 miljoner bitars information per sekund. 11 miljoner! Hisnande. Vårt system och stackars hjärna klarar hantera mellan 4-8 bitar. Då blir frågan ännu viktigare. Vad fokuserar du ditt mind på?

Utbildningen i Mental träning med Cecilia Duberg fick mig verkligen att börja hårdprioritera. Vad vill jag ha runt mig och vad behöver jag fokusera på, för att må så bra som möjligt?
Vad behöver du sortera bort? Vad vill du kanske fokusera mer på för att få balans?
Gör bra saker - för dig själv!

Både Sanna och Cecilia är starka, härliga förebilder. De har vigt sitt liv åt att generöst dela med sig av sin kompetens och erfarenhet till alla som vill bli inspirerade.
Läs och lyssna på dem här:
Sanna Ehdin https://ehdin.com/
Cecilia Duberg https://www.youtube.com/watch?v=1zkNYF-u-Xc

Sen är det december också. En månad då många tittar tillbaka på året som gått och funderar över nästa år. Och en del stressar som galningar för att hinna göra allt innan jul. Vilken kategori tillhör du? Stressar du kan det vara skönt att bli påmind om att andas. Några enkla övningar har du längre ner om att andas rätt.
Lär dig - du ska ju ändå andas :-)

För vi har bara - Just Nu!
Ta hand om dig!
//Anki - din egen Hälsodesigner

Favorit podd just nu - 4health med Anna Sparre!

Hittade Anna för några veckor sedan. Jag letade efter fakta inför en föreläsning jag skulle ha kring temat "kraft och mat" och Annas podd dök upp. Anna delar generöst med sig om massa kunskap om hälsa. Du kan botanisera bland hennes blogginlägg och 166 poddar och säkert hitta det just du vill förkovra dig i.
Avsnitten är relativt korta och kärnfulla.
Kan varmt rekommenderas när du har lite tid över och vill lära dig mer om dig själv och ditt fantastiska system - kroppen.

Månadens träningstips:

Din andning!

Ställ klockan på en minut och räkna dina andetag. Hur många blev det?
Många andas idag för fort och för ytligt. Det gör att ditt nervsystem hela tiden har ett stresspåslag och aldrig går ner riktigt i varv. Om ditt antal var fler än 15 andas du för snabbt. Det idealiska är mellan 6-10 för att återhämtningen ska bli så optimal som möjligt.
Med långsamma djupa andetag, där du fyller upp buk och bröstkorg ordentligt hjälper du ditt parasympatiska nervsystem att hitta sitt lugn och ro, kroppen att hitta till sin självläkning och uppbyggnad.
Övning: Sätt dig bekvämt och slappna av. Andas in på 4, pausa, andas ut på 8, pausa, upprepa detta i minst 3 minuter. Se till så att du verkligen tömmer lungorna på luft på utvägen. Känn hur lugnet sprider sig i kroppen.
Gör detta så ofta du kommer åt under dagen. På natten också, för den delen, om du vaknar och inte kan somna om.


2017-10-06 20.15.59

Recept på mumsig glutenfria muffins/kaka:

6 stora muffins, grundrecept
3 ägg
150 g smör
3 dl mandelmjöl
din egen favorit fyllning...
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägg och mandelmjöl. Smält smöret och blanda ner. Blanda ner din favoritfyllning (mosad banan, blåbär, hallon, nötter, mörk choklad t ex)
2. Fördela smeten i formar och ställ i en muffinsplåt alternativt häll i en kakform med avtagbar kant.
3. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter
4. Njuuut!
2017-11-22 18.53.44

Årets Julklapp: Presentkort hos Assent

Köp ett presentkort till någon du tycker om och bli en populär Julnissa.
Du väljer beloppet, din vän väljer tjänsten.
Presentkortet gäller under hela 2018.
Sen hade Tomtarna på Assent ledningsgruppsmöte. De kom fram till att även DU som läser detta behöver en liten klapp. Så när du köper ett presentkort får du en värdecheck på halva det belopp du köper för. Den Värdechecken kan du sen använda på en valfri tjänst hos oss under januari och februari 2018.
God Jul på dig :-)

Vårens kurser:

Reiki etapp 1: 26 - 27 januari alternativt
6-7 april
Reiki etapp 2: 25 - 26 maj
För mer info och anmälan klicka här
2017-11-25 19.42.45

Vi vill passa på att önska
just dig en riktigt

God Jul och Gott Nytt År!!

Hoppas vi ses under 2018!

God Jul :-)

Månadens visdom:

Andas bör man, annars dör man!

Jesus
MailPoet