logga med text stor 2
anki2
April 2020
För första gången i världshistorien har vi en global utmaning som vi kan välja att anta. Vi kan välja att samarbeta och hjälpas åt. Det finns inget Vi eller Dem i detta. Alla länder drabbas och därmed hela mänskligheten. Vi är i detta tillsammans och vi kan välja att agera tillsammans.

Covid19 ger sig på våra andningsorgan. Det vet vi vid det här laget. Men har du tänkt på att dina andningsorgan faktiskt går att träna, precis som vilken annan muskel som helst i kroppen. Det är en av anledningarna till att vi erbjuder en helt gratis crash course via vår Facebooksida Assent Hälsodesign med början 1/5. 5 dagar, 5 minuter, 5 övningar och lite teori.
Andas bör vi annars dör vi. Med medvetna andetag blir hela livet mer medvetet, mer levande! Kunskap som du alltid kommer ha nytta av, även efter pandemin.
Varmt välkommen att delta.

Varför förnekar vissa det som händer, medan andra redan smider nya planer och verkar redan gått vidare? Läs om några av våra psykologiska reaktioner i sorg och kris. Kanske känner du igen dig eller känner igen någon i din närhets agerande.

Ta hand om dig och varandra!
Massa ljus och kärlek
//Anki - Din Hälsodesigner
2019-12-13 09.57.49

Hur ska vi tänka och agera?
Det vi behöver fokusera på är oss själva och vår egen hälsa. Det gäller både den fysiska och den mentala hälsan. Tänk globalt, men agera kärleksfullt och lokalt. Så vad innebär det? Och vad kan vi göra? När vi vet mer kan vi ta fler och klokare beslut både vad gäller oss själva och nära och kära. Nedan har du lite tips och råd samt vanliga psykiska reaktioner som du kanske känner igen dig i.

Hur arbetar ett virus?
Ett virus behöver en ”värd” att föröka sig i. Viruset kan sitta på en yta i flera dagar utan att föröka sig. Någon kommer förbi, får viruset på t ex händerna, använder händerna i ansiktet, ögonen, näsan, munnen och viruset tar sig in i kroppen. Därifrån går det på cellerna och ser till att de förökar sig tillsammans med viruset. (oerhörd enkel beskrivning) Tvätta dina händer - ofta och noga!

Våra kroppar är i grunden byggda för att klara virusangrepp utifrån. Inget märkvärdigt egentligen. Det som behövs för att kroppen ska klara ett angrepp är ett starkt immunförsvar och ett väl fungerande system. Detta får vi genom att ta hand om vår kropp och hjälpa den att skydda sig.

Maten
Maten du äter behöver vara fullproppad med näringsämne, vitaminer, mineraler, bra fett, protein och kolhydrater. Det du stoppar i munnen bygger dina celler. Du blir bokstavligen det du äter. Kompromissa inte. Speciellt inte under dessa veckor.

Det är kanske lätt att tänka att ”nu är vi ju ändå hemma och låt oss unna oss det där lilla extra” Jag säger Tänk långsiktigt – agera kortsiktigt. Det kommer en tid efter detta och hur vill du må då? Det du gör nu bestämmer din hälsa sen.

Kroppen
Rör på dig! Bästa medicinen och bästa sättet att bygga stark fysik. Det är också bästa sättet att bygga ett starkt psyke. Hitta det som passar dig. Du behöver verkligen inte hårdträna, men kan du gå ut så gör det. Gå promenader, var ute i naturen, det spelar inte så stor roll, bara kroppen får röra sig. Alla rörelser räknas. Är du tvingad att vara inne så finns det en uppsjö av olika klipp att följa. Hitta vad som passar för just dig.

Undvik stress
Sov, vila, kontemplera och sänk din stressnivå. Stress och oro som far runt i kroppen är förödande för cellerna. I alla fall om den är långvarig. Och kanske var du redan stressad innan? Se vad du behöver göra för att ta bort den skadliga stressen i ditt liv.

Tålamod, om tanke och kärlek till dig själv
Om du inte lyckas med ovanstående så piska inte dig själv för det. Se vilka små förändringar du kan göra som känns hanterbara och som i längden leder till starkare kropp och psyke. Små, små steg men ta dem i rätt riktning.

Faktum kvarstår
Det kommer ta en säsong för våra kroppar att vänja sig vid covid-19. Denna typ av virus är helt nytt för oss. Vi behöver fortsätta att hålla den sociala distansen. Det betyder inte isolering. Det finns massa sätt att på vilka vi ändå kan umgås. Tekniken är fantastisk på det viset.

En förlorad värld?
Världen kommer troligtvis inte att gå tillbaka till som det var. Med handen på hjärtat, vill vi det egentligen?
Med förändring kommer viljan att släppa det som varit. Om du kämpar med att hålla kvar i det gamla skapas onödigt motstånd och du mår inte bra. Samtidigt finns det oftast någon form av sorg och ett sorgearbete som behöver göras när gammalt ska bli nytt.
Elisabeth Kubler Ross beskriver sorgeprocessen i olika faser och den processen går att applicera på det som händer i vårt samhälle idag.
Faserna är:
  • Förnekelse
  • Protest/ilska
  • Förhandla
  • Passiv/deprimerad,
  • Accepterande
  • Nyorienterings fasen
Vikten av en sorgeprocess
Förändringsfasens olika delar handlar först och främst om att acceptera det som händer.
Och det är i den här accepterandefasen du kan behöva sörja och gå igenom en sorgeprocess. Själva sorgeprocessen behöver inte vara så avancerad. Det kan räcka med att du inser att saker och ting aldrig kommer bli desamma, tillåta dig att känna det du känner runt det och sen släppa taget.

Nästa fas är viljan att göra det bästa av det som händer. Då kan du behöva mer kunskap och faktiskt se över din förmåga i att hantera det nya. Vad behöver du kanske mer lära dig? Inom vilka områden behöver och vill du utvecklas? Var finns din potential i det nya?

Boosta dig på alla sätt du kan och vinn över dig själv. Ge tid, tålamod och kärlek till dig själv i denna tuffa tid. Ta vara på det positiva och möjligheten att utvecklas.
Oavsett hur det ser ut runt dig finns det alltid anledning att vara mer mindful och att njuta lite till av vad livet har att erbjuda.

Meditera
Jag har skrivit om detta tidigare, bland annat i den här artikeln Vill du meditera men får inte till det? Idag vill jag rekommendera denna nya sida med flera olika korta psykosyntesmeditationer

Terapi online
Många terapeuter tar nu även emot online, även undertecknad. Skicka ett sms till 0720-60 53 63 så hittar vi en tid eller välj någon annan som kan coacha dig i det du behöver just nu. Uthålligheten behövs för att vi tillsammans ska klara ta oss igenom denna tiden så därför förlänger jag mitt erbjudande även under maj månad: 50% rabatt (410kr istället för 820kr) när du bokar 5 gånger. Första konsultationen är alltid kostnadsfri.
20190413_113936
Vi håller tummarna att det går att köra Reikikurser i maj.
Hur är det egentligen att jobba med energier och som Reikihealer?
Läs mer här
Kommande kursdatum:
UsuiReiki / Holy Fire III
etapp 1, 15-16/5
etapp 2, 22-23/5
Läs mer om Reiki och kurserna här
Varmt välkommen!
2019-11-10 14.29.42

Månadens visdom:

"En vän är någon som hjälper en upp när man är nere...och funkar inte det...lägger hen sig ner och bara lyssnar!"
Nasse
facebook instagram 
logga med text stor 2
MailPoet