logga med text stor 2
anki2
Juni 2020
Hej i värmen!
Nu är verkligen sommaren här i all sin prakt. Hoppas du har möjlighet att prioritera dig själv lite extra. Inte för att det är sommar utan för att det faktiskt är dax.
Om du skulle ge dig själv 10 minuter om dagen och bara göra något som du mår bra av, riktigt skämma bort dig själv, vad skulle det då vara? Slut ögonen och tänk efter....
Oavsett vad du kommer på så börja idag. Varför vänta? Kanske är det något som din Själ längtat efter länge?

Om du har svårt att veta om det är din Själsröst du följer i livet så kan du läsa mer om det här. Själen ropar på oss alla och det finns olika sätt att stärka och återknyta kontakten. Med en stark kontakt blir vi mer levande istället för att bara leva. Det blir som att ställa in skärpan på kikaren och plötsligt blir allt kristallklart.

Hösten kurser ligger nu ute med datum och du hittar dem under kurser. Det som är extra kul är att vi återigen ger en kurs i Reiki för par. Vi vet hur värdefullt det är med Reiki i vårt äktenskap och ser framemot att få fokusera på dig och din partner. Läs mer här

Personlig utveckling är ingen "kvick-fix" Det är snarare något vi gör, mer eller mindre, hela tiden. En del är mer intresserade och nyfikna än andra, men jag tror att alla någon gång i livet funderar över varför vi är här och livets mening. När jag var 15 år läste jag min första "självhjälps bok" Älska dig själv av Wayne W Dyer. Det var nog första gången jag förstod att jag kan forma mitt eget liv beroende hur jag väljer att tänka om det som händer. Sen dess har jag fortsatt ställa mig frågorna:
Vem är jag?
Var är jag?
Varför är jag där jag är?
Vad tänker jag göra åt saken?
Vad har det som händer nu att göra med min Själsliga väg?
Sätt dig en stund i lugn och ro och ställ dig dessa frågor. Lyssna inåt efter svar.

Ha en fortsatt härlig sommar!
Ta hand om dig för du har bara - Just Nu!
//Anki - din egen hälsodesigner
2019-10-13 11.59.42

All rörelse räknas

Din kropp behöver rörelse. Det behöver inte betyda långa svettiga hårda träningspass. Vad sägs om sköna promenader?
Vi är gjorda för att gå. Det har vi gjort i alla tider, men livsstilen idag är lite annorlunda. Många gånger blir just rörelse bortprioriterat till förmån för alla andra göromål och måsten. I längden är det bara du och din kropp som förlorar på det. Förlorar rörlighet, styrka och får ett svagare skelett. Om du vill minska risken för att drabbas av diverse livsstilssjukdomar med åren så börja gå.
Lägg in promenaderna regelbundet i kalendern. Se om du kan få till minst 30 minuter om dagen. Varje steg du tar är värdefullt för hela ditt cirkulationssystem, musklerna och konditionen. Mer positiva effekter är bättre minne, glatt humör och en skärpt hjärna.

Träna konditionen
Vill du förbättra din kondition behöver du lägga in några mer intensiva pass i veckan. Höja pulsen och bli rejält svettig. Ett enkelt tips är att lägga in lite raskare intervaller i din vanliga runda. Gå t ex två minuter så snabbt du kan, vanlig takt två minuter och sen varvar du det så länge du har lust.
Hittar du en runda som är kuperad så öka takten i uppförsbackarna och pusta ut när du nått toppen. Eller varför inte gå rakt ut i terrängen och låta den bestämma ansträngningen.

Promenader är skonsamma och du får maximal utdelning från första steget.

Hur kan du få in mer steg och rörelse i din vardag?
Stå upp och jobba. Sätt dig och res dig flera gånger varje gång du ska sätta dig. Ta alla trappor du ser. Detta kan vara en bra början. Skaffa en rörelsekompis och peppa varandra.
Du kan säkert komma på fler saker som just du kan göra för att få in mer rörelse.
Och kom ihåg – all rörelse räknas.

Prioritera din kropp och din rörelse i sommar och kom tillbaka till hösten piggare, starkare och smidigare än någonsin!
IMG_0200

Varmt välkommen på höstens kurser:

Master Usui Reiki ART/Holy Fire III, 4-5-6/9, fåtal platser kvar.

Usui Reiki/Holy Fire III, etapp 2, fortsättning, 18-19/9
Usui Reiki/Holy Fire III, etapp 1, grundkurs, 27-28/11

Usui Reiki/Holy Fire III, etapp 1, FÖR PAR, 23-24/10

Läs mer och anmäl dig under kurser

Månadens visdom:

"Du kan inte dra i en planta för att få den att växa"

okänd
facebook instagram 
logga med text stor 2
MailPoet